Un moment potrivit pentru depistarea problemelor de izolatie si a pierderilor de enegie termica!

Este momentul ideal pentru o verificare a casei tale cu ajutorul unei camere de termografie sau termoviziune. Diferenta mare de temperatura dintre interior si exterior ne permite sa observam cu usurinta locurile pe unde se pierde caldura.

Recent am fost la un Client care dorea sa inteleaga de ce la usa dinspre terasa se simte tot timpul un curent de aer rece. In imaginea de mai sus se observa ca exista o diferenta de temperatura de aproape 19 grade Celsius intre suprafete apropiate.

Masurand si cu detectorul de umiditate am observat ca aceasta punte termica semnificativa a atras si umiditatea din aer prin condensare, sub pardoseala existand chiar si mucegai.

Dupa mai multe investigatii am descoperit ca sapa de sub pardoseala a fost turnata continuu interior-exterior, fara rupere termica. Solutia tehnica propusa pentru remediere nu a fost costisitoare si Clientul a fost multumit!

_____________________________________________

O alta verificare a fost la sistemul de incalzire in pardoseala, observand chiar diferente de 3-4 grade in aceeasi incapere.

Efectuand reglaje in distribuitorul de agent termic si analizand datele de pe camera de termografie am reusit sa obtinem diferente mai mici de 1 grad Celsius, astfel incat sistemul sa functioneze cat mai eficient iar senzatia de confort sa fie maxima!

_____________________________________________

Mai jos se poate observa inca o situatie in care problemele de izolatie ale casei si detaliile de executie improprii ale imbinarii dintre toc fereastra si perete au condus la diferente mari de temperatura intre suprafetele adiacente. Lasat nerezolvat, acest defect va conduce la umiditate excesiva din condens si apoi mucegai.

_____________________________________________

Cu ajutorul masuratorilor folosind camere de termografiere se pot observa:

  • puntile termice cauzate de elementele ale constructiei cu conductivitate termica ridicata
  • defecte ale izolatiei termice
  • pierderile termice cauzate de punerea in opera incorecta a tamplariei si rezistenta termica a acesteia
  • ne-etanseitatea tamplariei
  • pierderile termice ale centralelor termice si ale conductelor de incalzire si apa calda
  • eventualele defecte ale conductelor ascunse de incalzire si apa calda
  • probleme ale instalatiei de incalzire, in special la incalzirea in pardoseala

Detinem tehnologie de ultima ora pentru servicii de termografie sau termoviziune. Echipa noastra foloseste camera cu o rezolutie de 640 X 480 pixeli pentru imagistica termica si software specializat pentru interpretarea datelor.

Nu ezitati sa ne contactati pentru o oferta. Mai multe detalii despre verificarile pe care le putem realiza se regasesc la www.aquaponicengineering.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post